Om

 • Navn:
 • Carsten Abild
 • Parti:
 • Venstre
 • Tlf:
 • 64823206

Carsten anbefaler

Carstens blog
25
dec

Landsbysamfundenes nytårsønsker

kl. 20:41 // Ikke kategoriseret

Danmark er det eneste EU-land, der har en aktiv lovgivning, der skal få os borgere til at bo og arbejde i byer, ikke på landet. Kommunalreformen med by- og landzoneloven (planloven) fra 1970 var redskabet, der skulle afvikle landsbyerne og udvikle byerne.

Derfor blev Danmark med kommunalreformen i 1970 opdelt i landzone, byzone og sommerhusområder. I landzonen var kun landbrug, skovbrug og fiskeri tilladt. Alle andre erhverv og al anden udvikling skulle være i byzone.

Men for mange iværksættere , håndværk og småindustri er det for dyrt at etablere sig i byzone. Først skal familien have en bolig, f. eks. i et parcelhuskvarter, så skal der købes en industrigrund  af kommunen, bygges en hal, installeres inventar m. v. Inden da har kreditgivningen for længst sagt nej.

Anderledes økonomisk overkommeligt vil det være, hvis iværksættere, håndværk og småindustri kunne etablere sig på landet, f. eks. i en nedlagt gård, med familien boende i stuehuset og med de tomme landbrugsbygninger som foreløbigt  værksted og lager. Men får virksomheden i landzone succes, og der er behov for udvidelser, siger planloven stop.

Også bosætning er vigtig for vækst og udvikling i vore landsbysamfund. Der er mange, særlig børnefamilier, der gerne vil flytte på landet og leve en “blødere velfærdstilværelse” i rolige og overskuelige omgivelser, med dyr, tryghed, frivillighed, medbestemmelse og et folkeligt fællesskab.

Men landsbysamfundene har store låneproblemer. Et landsbysamfund, hvor der ikke kan sælges huse, ikke kan købes boliger og ikke lånes til erhverv, sygner hen. Bagrunden er bankers , sparekasser og kreditforeningers tilbageholdenhed med at give lån til aktiviteter på landet. Det er almindelig kendt, at boliger i landsbyer og landdistrikter, der har en værdi på en halv millioner kroner eller mindre, ikke kan få kreditforeningslån.

Et andet område, der giver problemer for landsbyer og landdistrikter, er manglen på hurtig bredbånd og mobildækning. Men landsbyer og landdistrikter må ikke lades i stikken og køres ud på et digitalt sidespor. Hele Danmark må have adgang til højhastighedssamfundet, det er lige så vigtigt som el, and og kloakering.

Hurtig bredbånd og mobildækning på landet kan skabe nye arbejdspladser, mere bosætning med hjemmearbejdspladser, telemedicin, fjernundervisning m. v.

Trives lokalsamfundene fungerer storkommunen.

Godt nytår fra landsbyer og landdistrikter.

5 kommentarer


An attention-grabbing dialogue is worth comment. I think that it is best to write extra on this matter, it may not be a taboo subject but usually individuals are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

cheap jordans 13/01/2017 kl. 19:20

I needed to put you this very small word just to say thank you the moment again for the gorgeous views you have featured above. It’s so seriously generous with you to make unhampered all many individuals might have marketed as an e-book in order to make some cash for themselves, principally given that you could have done it if you desired. Those good tips additionally worked as the great way to comprehend the rest have the same passion like mine to know a good deal more with reference to this problem. I think there are a lot more pleasurable situations in the future for people who start reading your website.

yeezy shoes 13/01/2017 kl. 21:07

Thanks for each of your hard work on this web page. Kate delights in making time for internet research and it is simple to grasp why. A lot of people learn all regarding the compelling ways you render efficient guidelines via the blog and in addition boost response from other individuals about this subject so our girl is truly learning a great deal. Have fun with the rest of the new year. You are always conducting a first class job.


You must participate in a contest for probably the greatest blogs on the web. I’ll advocate this web site!

nike huaraches 14/01/2017 kl. 03:36

I am often to blogging and i actually respect your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your web site and maintain checking for brand new information.

michael kors handbags clearance 15/01/2017 kl. 02:19

Kom med din kommentar

Name:
E-mail:
Web:
Til:

Hold venligst en pæn tone.
Har du læst retningslinjerne for bloggen?

Seneste kommentarer

 • cerita lucu: Im grateful for the post.Much thanks again. Awesome.
 • lucu: Wow! Be grateful you! I for all time hunted to write proceeding my blog impressive comparable that. Bottle I...
 • 4 bedroom houseplans: Wow, great blog article.Thanks Again. Great.
 • 4 bedroom houseplans: Really enjoyed this blog post. Cool.
 • berita unik: Your style is really unique compared to other people I ave read stuff from. Thank you for posting when...